fbpx

Допълнителни услуги

В цената на нощувката не са включени, но могат да бъдат поръчани срещу допънително заплащане и предварителна заявка следните услуги и дейности:

Възможности за разнообразяване на престоя

на 10 км. се намира конна база Адгор, където се предлагат програми за езда с различно ниво на физическа подготовка и възраст. Възможни са уроци по езда, разходки на кон, планински преходи на кон.

На 20 км от Вила Борина се намира село Белчин, известно с топлите си минерални извори. В курортното селище има термални води – 41 градуса, с доказани лечебни и профилактични въздействия върху опорно-двигателната система и кожните дерматити.

 

В района на село Белчин се намира  летище Белчин, от което излитат малки самолети за панорамни обиколки до близките забележителности – връх Мусала, връх Мальовица, Седемте рилски езера, връх Черни връх и язовир Искър.

 • Маршрут №1: Ярловска река
 • Маршрут №2:Връх Градище
 • Маршрут №3: хижа Физкултурник
 • Маршрут №4: село Плана

Повече информация ще намерите на място във вила Борина.

Параклисът св. Киприян се намира на около 50 метра от последните къщи на махала Турмачка в село Плана. Един от най-сниманите параклиси в България. Уникална панорамна гледка към Витоша и Рила планина. Идеално място за пикник. Другият интересен обект в село Плана е Ступата на просветлението – будистки паметник, символизиращ съвършената хармония във вселената.Ступата носи благополучие и сбъдва желания, но не на всички, а само на хората с добри намерения.

Това е римска крепост, която е уникална за България и е единствената с вал и ров. Може да видите експозиция от стенобитни оръдия, римски военни доспехи, възстановени оригинални артефакти – подкови, нашийници, звънци, древни монети, много накити и други. Към комплекса е и реставрираната изцяло средновековна църква „Св. Петка”. За по-младите от посетителите голяма атракция представлява въженият мост, а за най-малките има детска площадка.

Карането на планински велосипед е прекрасна форма на спортуване, съчетаваща в себе си физическо натоварване с адвенчър приключение. Възможност за наемене на велосипеди.

Намира се на 40 км. от Вила Борина. В града извира най-горещата минерална вода в Европа. В центъра, на площада се намира и единственият по рода си на Балканския полуостров гейзер с гореща минерална вода /+103 градуса по Целзии/ , като водният стълби достига 18 метра височина. В града може да посетите горещи басейни с минерална вода на открито.

Намират се на 2 км североизточно от с. Железница. Преходът от с. Железница до изворите представлява приятна разходка с продължителност около 1 ч. – 1 ч. и 30 мин. Водата е с температура 28 ºС и извира от 12 малки изворчета. Тя е слабоминерализирана с хидрокарбонатно-сулфатно натриев състав и оказва благоприятно въздействие върху кожата – помага при различни кожни заболявания, действа отпускащо и спомага за намаляване на стреса и преумората на организма. Минералните каменни басейнчета са подходящи за къпане и релаксация не само през лятото, но и през студените месеци от годината.

 • Седемте рилски езера
 • Хижа Мальовица
 • Черна скала
 • Хижа Чакър Войвода
 • Връх Мусала

За любителите на пешеходния туризъм, предлагаме организирането на целодневни планински преходи. Маршрутите се организират за групи от минимум 5 човека и са подсигурени с опитен планински водач.

Ски сезонът на курорта започва от средата на декември и приключва април. Ски курортът Боровец е на 35 км. от вилата.  Това дава възможност за ежедневно пътуване до пистите

 • Средновековен храм Света Петка
 • Църква Св. Апостоли Петър и Павел
 • Етнографски музей
 • Алински манастир и кале
 • Римски саркофаг Момата
 • Църква Св. Димитър Солунски, с. Клисура
 • Античен римски град Сердика – 27км

 • Рилски манастир – 105 км

Летището на София се намира на 25 км. от вилна зона Ярема и луксозна къща за гости Борина. Пътят от София до вилна зона Ярема минава през живописни населени места, разположени на северния склон на Витоша планина, минава покрай Плана планина, за да достигне южния склон на Витоша планина, където в прекрасната вилна зона Ярема се намира райското кътче – луксозна къща за гости Борина. Близостта до София на вилна зона Ярема дава възможност за целогодишното ползване на луксозната къща за гости Борина.

Контакти

         Вилна Зона Ярема , 2023

           (+359) 888737656

           (+359) 889900200

          e-mail: villa.borina@gmail.com

Следвайте ни 🙂

bg_BG